sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Mänttä Art Festival - Asu-&Matkakuvat

Mainonnan uhrina olen fiilistellyt uutisointeja Mäntän kuvataideviikoista. Koska olen kesän Parkanossa kesätöissä, etäisyyskin oli kohtuullinen kesäreissun suorittamiseen.

Mielissäni suunnittelin, että nyt kun pääsee kunnon roadtripille on saatava matkakahvit jollakin pysähdyspaikkalla luonnonhelmassa. 

Aamulla keittelin kahvit termariin ja Lidlin paistopisteestä hain tuoreet croisantit matkaan. Mutta. Ensimmäisellä pysähdyspaikkalla ei ollut minkään näköisiä pöytiä tai tuoleja. Lisäksi siellä haisi ulosteelle. Uskoisin monen rekkamiehen hoitavan tarpeensa viereisessä metsässä. 
Croisantti eivät maistuneet. 

Vaihdettiin pysähdyspaikkaa seuraavaan, jossa ei haissut, mutta ei ollut edelleenkään niitä pöytiä tai tuoleja. Kahvit juotiinkin pönöttämällä tienpielessä. 
Haluankin erityisesti kiittää niitä ihmisiä, jotka ovat aikanaan rikkoneet pysähdyspaikkojen tuolit ja pöydät - nyt niitä ei ole enää ollenkaan. 


Perheeni huumori kuitenkin kesti matkan kommellukset ja pääsimme (perus mellastuksen jälkeen) Mänttään.







Mielestäni matkan kohokohta oli Kaarina Kaikkolaisen mänttäläisistä paidoista kokoama Totuuden henki teos. Paidat oli ripustettu Mäntän kirkkoon erittäin näyttävästi. 

Teos on vaikuttava valtavan koonsa vuoksi. 
Minusta on ihanaa, että kirkkokin osallistuu taideviikkoihin! Uskon, että Mäntän kirkko on tällä hetkellä Suomen yksi kuvatuimmista kirkoista. Upeaa!





Hattu Lindex, Mekko Primark, Laukku Second Hand, Kengät (?)


Vierailimme Mäntän Taidemuseo Göstassa. Göstassa on modernintaiteen näyttely, jossa on muun muassa Andy Wahrhollin ja suomalaisten taiteilijoiden teoksia. Näyttelyssä saa kuvata, mutta kuvia saa käyttää vain yksityiskäytössä. 

Näyttelyn kaikki teokset olivat minulle mieleisiä. Teosten asettelussa oli käytetty selkeästi luovuutta loft henkisen näyttelytilan vuoksi.
Täytyy sanoa, että näyttely oli eräs parhaiten asetelluista taidenäyttelyistä, minkä olen nähnyt! Jää New Yorkin MoMa ja Lontoon TaTe:kin kakkosiksi. 




Göstan vieressä oli soma kahvila, jossa nautimme päiväkahvit. Oli sen verran kiireinen lauantai, että kahvilan tytöillä oli tarjottavat tiskistä ihan lopussa. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut, kun pienen odotuksen jälkeen tuoreet kylmäsavulohiruissarit tuotiin pöytään suoraan keittiöstä. NAM!

Maakuntamatkailkaa. Menkää Mänttään!

-Emilia 

2 kommenttia:

  1. Oi! Huikeen näköstä. Haluun nähä lisää kuvia sit kun nähään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä oli oikeesti tosi kaunista ja ne taideteokset oli ihan mahtavia! Sinua odotellessa :) <3 -Emilia

      Poista