torstai 20. maaliskuuta 2014

Oh Happy Day in New York!

New York.


Ei tätä kaupunkia voi kuin rakastaa. Katson Sinkkuelämää yhä uudelleen ja uudelleen, jotta voin samalla kuvitella olevani New Yorkissa. Onneksi Girls ja Suits ovat tämän vuosikymmenen sarjoina lisänneet Nykin fiilistely -mahdollisuuksiani.


Olen matkustanut äitini kanssa rapakon yli Nykiin kahdesti vuosina 2008 ja 2010. Ensimmäisellä kerralla sitä ei vain tajua, missä on. Tuntuu niin absurdilta kävellä pitkin katuja, jotka on nähnyt tuhannesti, mutta niillä kävelee silti itse ensimmäistä kertaa. Näin ollen ensimmäinen kerta Nykissä on aina lämmittelyä. Toisella kerralla vasta ymmärtää alusta asti, missä on ja voi nauttia siitä täysiä.

Suosittelen myös, että ensimmäiselle New Yorkin matkalle kannattaa lähteä vähintään viikoksi. Viivyimme molemmilla kerroilla 10 päivää, eikä aika käynyt missään vaiheessa pitkäksi. Nyt voisin lähteä Nykiin lyhyemmällekin reissulle, koska tietäisin paremmin, mitä haluaisin vielä nähdä ja kokea.


Kummallakin kerralla olemme yöpyneet Carlton Arms hostellissa.Huippu sijainti ja kerrankin on mahdollisuus elää keskellä taideteosta. Jokainen huone on eri taiteilijan tekemä, eikä tiettyä huonetta voi varata etukäteen vaan sieltä tulee se huone, joka on tullakseen. Molemmilla kerroilla olimme todella tyytyväisiä ja saimme kivan elämyksen. Ensimmäisellä kerralla meillä oli keltainen lintuhuone, jossa oli oma vessa (torakoineen) ja toisella sellainen lehtileikkeleistä tehty huone jaetulla vessalla (ilman torakoita). Lutikat ja torakat kuuluvat Nykiin eli niitä on turha sen kummemmin jännitellä.


Keltainen lintuhuone ja mam. 

Lehtileikkelehuone. 

Ruokaa, kahvia ja muuta suuhun pantavaa saa Nykistä, joka kulmalta. Rakastan Starbucksin kahvia niin paljon, että olen vieraillut kymmenissä Nykin sadoista Starbuckseista. Saa sitä kahvia sieltä muualtakin, mutta jos maulla on väliä niin varmin vaihtoehto on Starbucks.

Olemme olleet Nykissä vain keväällä ja kesällä, joten syömingit ovat olleet lähinnä salaattia ja bageleita. Kerran kysyimme hotellilta pihvipaikkaa, mutta se ei ollut hyvä. Pihvi oli metri kertaa metri kokoinen, raaka ja jänteinen. Ravintolassa ainoa hyvä asia oli sen litran kokoiset Margaritat.


Century 21. Kirjoita tämä otsaasi ja tatuoi iholle, jotta muistat tärkeimmän matkakohteesi New Yorkissa. Olen liekittänyt tätä paikkaa kaikille tutuille kyllästymiseen asti ja syystä! Tavaratalo, johon saapuu kaikki ylijäämäerät  merkkitavaraa Yhdysvaltojen tavarataloista-50-70% alennuslapun kera. Tavaraa saapuu päivittäin, joten himoshoppaajan ohjenuora Nykin matkalle.

-herää
-Starbucks
-Century 21
-Starbucks
-päikkärit
-ruokaa
-kulttuuria
-nukkumaan

Tässä suosittelemani päiväjärjestys. Surullista mutta niin ihanaa!


Seuraavalla Nykin matkalla menemme äidin kanssa katsomaan Broadway- musikaalin. Jotenkin se lippujen hankkiminen on ollut vähintääkin hankalaa, niin olemme päätyneet katsomaan ”vain” leffoja, kuten Sex in the City Movie 1. Meinasi tulla tippa silmään, kun leffan jälkeen astuu ”leffan kulisseihin” Times Squarelle.

Kulttuurielämystä Nykissä on tarjonnut myös MoMa eli modernintaiteen museo. Sinne on kerran viikossa ilmainen sisäänpääsy ja totta kai olimme paikalla jonottamassa 2008. Hyvin inspiroiva paikka ja siellä oli oikeasti niitä teoksia, mitä normaalisti näkee vain koulukirjoissa. Suosittelen!


Muuta mihin ensi kerralla keskitytään Century 21:n lisäksi on Central Park, Harlem, Bronx ja Brooklyn. Vaikka hotellimme on aina täyttänyt odotukset, niin ehkä voisi testata huoneiston vuokraamista Brooklynista. Ensi kerralla panostan etukäteen jo taidemuseoiden ja kivojen ravintoloiden kartoittamiseen, sillä kun on New Yorkissa  sitä jotenkin vauhtisokeutuu ja näkee vain Starbucksit.

Harlemissa kävimme vain sen verran 2010, että päädyimme brunssille Gospel- ravintolaan. Kun pekonit ja munakkaat oli syöty, esiin astui afroamerikkalainen mies, joka pianon säestyksellä lauloi ”Oh Happy day”. Kylmät väreet menevät vieläkin ja ei siinä voinut silloin kuin herkistyä. Ihana mies! Tuli vielä halaamaan äitiä, kun istuttiin kyyneleet silmissä katsomassa hänen mahtavaa showtaan.  

Swing baby swing!

-Emilia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti