sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Yksi Varsova, kaksi tarinaa

Oi Varsova. Katarina korkkasi Varsovan Varsovassa ennen Emiliaa lokakuussa 2012. Emilia löysi tiensä Varsovaan uudeksi vuodeksi 2014. Kummankin matka poikkesi toisistaan niin seuran kuin ainakin osan aktiviteettien suhteen, mutta tässä TripAdvisorin veroinen kaupunkiesittely Varsovasta. 








Katarina: Mä tein pienen turistikierroksen Erasmusjengini kanssa, ja osallistuimme ilmaiselle turistikierrokselle, joka johdatti meitä pitkin Varsovaa kahden tunnin ajan. Kierros päättyi tähän huikeaan pittoreskiin varsovalaiseen baariin, jossa saimme lämmittävät vodkapaukut kera puolalaisen spesialiteetin. Kai siinä on suolakurkku. Kierros oli ilmainen, mutta jokainen meistä halusi tipata jälkikäteen kierroksen vetäjää, sillä se oli kerrassaan loistava. Päädyimme vielä oppaan kanssa syömään possupihvejä läheiseen autenttiseen puolalaisravintolaan. 

Tämä turistikierros starttaa päivittäin klo 11.00 Varsovan sydämestä, ja tunnuksena on oranssi sateenvarjo.




Tässä mä litkin ainakin euron maksavaa cappucinoa baarissa nimeltä Karmnik. Ihan mahtavan tunnelmallinen paikka vanhan keskustan sivukujilla.



Saavuimme Varsovaan sunnuntai-iltana ja vastaanotto oli melko tyly, ja meinasin tuomita kaupungin heti kättelyssä. Bussiasemalle saavuttaessa näimme noin kolme henkilöä ,joista kaikki olivat hiukan alkoholia nauttineina. Muutenkin lokakuu oli hiukan huono ajankohta kaupungille, sillä siellä vihmoivat koleat syystuulet. Kuitenkin muutama päivä Varsovassa muutti käsityksen ensivaikutelmasta, ja tähänkin pätee sanonta, että eihän siihen kannata luottaa. Ensivaikutelmaan siis. Varsova on mielestäni mielenkiintoinen sekoitus neuvostoarkkitehtuuria, kauniita rakennuksia, ja moderneja lasisia pilvenpiirtäjiä. Kaupungissa on mielettömiä kahviloita, sekä mukavia kellariravintoloita. Varsovalaiset eivät ehkä ole ystävällisimmästä päästä, mutta englannintaidosta plussaa. Olen käynyt aikasemmin Krakovassa, ja näitä kahta kaupunkia ei omasta mielestäni voi juuri edes vertailla. Varsova on autenttisempi, ja samalla karumpi. Minä tykkään.




Emilia: Tein matkan Varsovaan uudeksi vuodeksi 2014 poikakaverini kanssa. Itse olen tällä hetkellä suuri Itä-Eurooppa fani ja siksi valitsin kohteeksemme Varsovan. En tiennyt ennen matkaa kaupungista juuri mitään ja otin hotellin täysin mututuntumalla. Meillä kävi kuitenkin tuuri ja hotelli oli jopa sijainniltaan erinomainen.

Varsova yllätti minut erittäin iloisesti ja olen kehunut sitä matkakohteena kaikille. Kaupungista löytyi hyvin ajanvietettä himoshoppaajalle ja ravintoloita edullisten illallisten ystäville. Kaupungissa yhdistyivät monet vastakohdat ja siellä pystyi aistimaan entisaikojen suuruutta ja mahtavuutta. 

Puolalaiset jättivät muuten aika kylmän ensivaikutelman, mutta uutena vuotena olimme kaikki yhtä perhettä. Puolalaiset tarjosivat meille kadulla ilotulitteiden alla kaviaaria ja shamppanjaa! Vaihdomme jopa halauksia ja poskisuudelmia. Villiä. Tosin seuraavana päivänä kaikki oli entisensä. 

HOX Varsovaan matkustavat! Kahdesti testattu ja hyväksi havaittu ravintola Trattoria Rucola on käymisen arvoinen illallistamiskohde. Kävimme ainoastaan Krucza kadulla sijaitsevassa raflassa, mutta Trattoria Rucolan antimista voi nauttia Varsovassa yhteensä kolmessa eri osoitteessa. Listalta löytyy runsaasti erilaisia italialaissävytteisiä ruoka-annoksia, joten suosittelen avoimuutta menua selatessa. Hinnat olivat mielestäni alhaiset, koska kahden ihmisen kolmen ruokalajin illallinen alkoholeineen maksoi meille yhteensä korkeintaan 70e. Muut asiakkaat olivat paikallisia, joten pahimmasta turistiruokalasta ei ole kyse. Ja ah se sisustus! Tyylikkäin ravintola miesmuistiin.

 


Katarina palaa Varsovaan tulevana toukokuuna eli stay tuned! 

-Katarina&Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti